На Острова грейнаха три дъги едновременно по време на анонсирането на новината за кончината на Елизабет II. Първата дъга се появи над Бъкингамския дворец в Лондон. 

Малко след това в мрежата пуснаха кадри от Балморал, където издъхна кралицата, а след това и кадър, показващ изгряла дъга над Дворецът Уиндзор. 

"Нейно Величество кралицата ни изпрати три дъги в момента, в който премина през моста. Една в Балтимор, една в Уиндзор и двойна дъга над Бъкингамския дворец. Тя иска да знаем, че е успяла и че всичко ще бъде наред", пише абонат в Twitter.

Британските медии също коментират необикновеното съвпадение, че над Бъкингамския дворец и Уиндзорския замък се е появила двойна дъга точно по времето, когато беше съобщено за кончината на кралицата.

Много потребители на социалните мрежи написаха, че цветовете на дъгата са напомнили за разноцветните ярки тоалетите на кралицата, които тя имаше навика да носи.

Други коментираха, че двойната дъга символизирала любовта на Елизабет Втора и принц Филип, които бяха заедно десетилетия наред. Принцът почина миналата година и според някои кралицата не е могла да се съвземе от тази загуба.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук