"Сега за пръв път гледам записа. Не знам откъде може да си измисли подобни лъжи. Той уронва не само моето име, но петни престижа на журналистическата професия. Аз не чух никаква истина. Документалните ми филми не са били правени с бюджет от телевизията. Правила съм го с цел да имам повече свобода и да ссъм независима." Това каза бившата журналистка Елена Йончева в студиото на "Тази събота и неделя" по bTV по повод думите на бившия премиер Бойко Борисов за това, че тя е похарчила милиони докато е била на работа в БНТ.
Както БЛИЦ съобщи, бившият министър на финансите Симеон Дянков коментира по този повод, че от държавния бюджет са били платени крупни суми за репортажите на Йончева.

"Нямам никаква представа. Нищо са ми плащали за филмите, които съм правила за БНТ. Когато истината излезе наяве и се докаже, че това е лъжа и че съм взимала пари, ще напусна политическата сцена и парламента. Но ще докажа, че Борисов лъже и го призовавам, ако го докажа, да напусне политиката той", предизвика Елена Йончева.

"Аз нямам никаква представа какво е инспирирало тази лъжа, но вече говорих с хора и адвокати, които ще ме защитават. Намерих хора, които не се страхуват от Бойко Борисов и ще застанат зад мен в тази битка", обясни още тя.