В мрежата се появи още един кадър с терориста, който нападна нощен клуб в Истанбул в новогодишната нощ. Снимката е направена на мястото на кървавата касапница, при която загинаха 39 души.
16 от жертвите са граждани на други държави. При атаката има загинал и полицай.

В момента на нападението в клуба е имало близо 800 души. 

По последна информация, съобщена от министъра на вътрешните работи на Турция Сюлейман Сойлу, нападателят все още се издирва. 

Няма данни при атаката да са пострадали български граждани, съобщава БНР.

Това е поредното терористично нападение в Турция от последната година. Отговорността за предишните си поделиха кюрдски екстремисти и джихадистите от "Ислямска държава". След многобройни предупреждения властите мобилизираха над 17 хиляди полицаи само в Истанбул, но не успяха да спрат снощната атака.

Американският президент Барак Обама, генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг и други световни лидери изразиха съболезнования към турския народ и предложиха подкрепа на правителството на Турция да се справи с извършителите на нападението.

По повод атентата, ръководителят на външната политика на ЕС Федерика Могерини написа, че "2017-та започва с нападение в #Istanbul. Нашите мисли са с жертвите и техните близки. Ние продължаваме да работим, за да предотвратяваме подобни трагедии."ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ