Красиви телевизионни водещи се включиха в екипа от съветници на служебното правителство.

След първото заседание на кабинета в понеделник стана ясно, че говорител на кабинета ще бъде Ирина Белчева. Тя беше водещ на съботно-неделен блок в Bulgaria on air. 


Ирина Белчева

Петя Стефанова - журналист, телевизионен водещ и ПР експерт, ще бъде медиен съветник на вицепремиера по социалните политики и министър на здравеопазването д-р Илко Семерджиев. Стефанова е била репортер в bTV и водещ на новини в TV7. 

Петя СтефановаВ служебното правителство журналистите имат важно място. За съветник по медийните въпроси на премиера Герджиков беше назначен Иван Гарелов, а за шеф на пресцентъра - журналистката Мария Цанкова. Тя беше член на подчинената на бившия вицепрезидент Маргарита Попова комисия за българско гражданство и българите в чужбина.

В администрацията на президента Румен Радев вероятно остава и Ирина Гъркова. В мандата на Росен Плевнелиев тя беше съветник по култура и духовни въпроси. Тя дойде в екипа на президента заедно с Маргарита Попова, на която преди това беше съветник в правосъдното министерство. 


Ирина Гъркова