Искам домашен арест и психиатър, който да се погрижи за състоянието ми. Това бяха единствените думи на Илиян Рангелов пред съда в Пловдив. Днес се гледа мярката му за неотклонение. 28-годишният мъж е в ареста от преди два дни, обвинен в зверското убийство на годеницата си.
Заради патологична, но безпричинна ревност, Илиян наръгал с нож в сърцето любимата си и я убил. В съда той се яви с превързана ръка, а от думите на адвокатката му стана ясно, че младият мъж се е опитал вчера да сложи край на живота си. Заради опасността отново да опита да се самоубие, защитата поиска психиатрична експертиза, но съдът я отхвърли.

Не стана ясно по какъв начин Илиян е правил опити да си отиде от този свят, но превръзката на ръката му говори, че вероятно си е рязал вените. Припомняме, че зверството стана преди дни в пловдивското село Куртово Конаре. Милена, която била сгодена за Илиян, не издържала на постоянните скандали на ревност. Вечерта, преди да отиде нощна смяна на работа, отново имало ексцесии в дома на младите. Милена казала, че ще го напусне.

Вбесен, Илиян излязъл след нея и в тъмното я убил с един удар с нож в сърцето. После се върнал и легнал да спи. Съдът реши да остави в ареста за постоянно ревнивеца, тъй като има опасност да се укрие.. 

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!