Благодаря за изказването на президента Румен Радев в Германия, че България е стабилна и със стабилен икономически растеж. Това са факти. Това заяви бившият премиер Бойко Борисов на извънредна пресконференция, на която и столичният кмет Йорданка Фандъкова говори за направеното от ГЕРБ в образователната сфера. Кръгла маса е на тема „Качествено образование за икономически растеж и по-високи доходи“ и се провежда във Велико Търново.

"Ще дойде време и ще разберете защо предприехме тези действия за изминалите парламентарни избори. Но сега е рано още", закани се Борисов.

"Голяма грешка беше, че направихме коалиция. Много неща направихме с тях, но и много глупости", отбеляза лидерът на ГЕРБ, анализирайки дейността на кабинета "Борисов 2".

"Сметнахме си какво направихме за две години. В борбата с контрабандата да речем успяхме да увеличим учителските заплати", изчисли той. 

"И Корнелия Нинова и Огнян Герджиков се радваха, когато строихме зали", отчете още Борисов.

"Ако ГЕРБ отново дойде на власт мога да ви обещая едно - образованието няма да го дам!", категоричен бе лидерът на ГЕРБ, който два мандата бе премиер на България.

"Нашата доктрина за охрана на границите на Европа от бежанци тотално бе приета от целия Съюз. Това, което го казах преди години беше истински ерес за Европа, но ето, че го приеха. Тогава всички награчиха Виктор Орбан и го изкараха черната овца, но аз им по-мил и минах метър", така Борисов пък обясни миграционните процеси у нас и Европа. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!