Опълченецът Михаил Толстих, командир на батальона „Сомали”, известен с прякора Гиви, е загинал в  резултат на терористичен акт. По думите на представител на министерството на отбраната на самопровъзгласилата се Донецка рнародна република, Толстих е загинал днес сутринта, около 06:12 часа московско време.
„Днес в 06:12 часа московско време в резултат на терористичен акт загина героят на ДНР, командир на батальона „Сомали”, полковник Михаил Толстих, известен с прякора Гиви. Това е продължение на терористичната война, започната от киевската власт против жителите на Донбас. На мястото на терористичния акт работи следствена група”, каза той.
 

На 16 октомври в ДНР в собствения му дом в резултат на взрив на бомба в асансьор загина опълченецът Арсен Павлов, известен като Моторола. От министерството на отбраната на ДНР обвиниха за покушението украински диверсанти.

Командирът на „Сомали” е бил убит от представители на ВСУ с реактивна огнехвъргачка „Шмел”. Това съобщава „Руская весна”, позовавайки се на източник от Народната милиция на ДНР.


 
По предварителни данни, диверсантите за обстреляли щаб, в който се е намирал Гиви.

До минути се очаква да започне извънредна пресконференция на лидера на ДНР Александр Захарченко. 

Превод: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ