Хилари Клинтън няма да прави изказване тази вечер след края на президентските избори в Съединените американски щати. Появи се иинформация, че тя вече е поздравила съперника си с изборната победа. Това съобщи БНТ, позовавайки се на щаба кандидата на демократите.
Този ход се приема като изненадващ, въпреки, че вече е почти сигурно, че Хилари губи вота и явно разочарованието у нея надделява.

Тя призова всички свои поддръжници да се приберат и заяви, че няма да коментира изборите пред чакащите журналисти. 

Историческата борба между демократа Хилари Клинтън и републиканеца Доналд Тръмп за президентския пост в Белия дом все още не е приключила. Това предупреди председателят на предизборния щаб на бившия държавен секретар Джон Подеста, предава АФП.

„Все още преброяват гласовете – всеки глас трябва да бъде преброен. Така че няма какво повече да кажем тази нощ“, подчерта Подеста, давайки индикации, че самата Хилари Клинтън няма да прави изявления в близките часове.

Припомняме, че Доналд Тръмп е на една крачка от победата, след като вече е събрал 265 електорални гласа, като са му необходими 270 за успех.

Според информация на Нова телевизия от щаба на Хилари ще търсят вратичка в закона, за да оспорят изборния резултата. По същото време стана ясно, че Тръмп е напуснал залата в хотела "Тръмп Тауър" и се е насочил към мястото, където ще говори за изборната си победа.

Интерактивната карта на в. New York Times. Следи за резултатите ТУК

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ ЗА ОСПОРВАНИТЕ ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ В САЩ