Когато сте сервитьор или барман, който се надява на добър бакшиш, във ваш интерес е клиентите да ядат повече, да пият повече и наистина да се наслаждават на времето, прекарано на вашата маса. Всички тези неща водят до по-голям бакшиш и умните сервитьори са се научили как да играят тази игра толкова умело, че повечето гости дори не се усещат.

Чрез някои подценявани трикове, които си играят с психологията, служителите в ресторантите ни насърчават да си купуваме по-скъпите напитки и ястия или да бъдем малко по-щедри от обичайно с бакшиша.

Следващите разкрития на работещи в бранша от цял свят ще ви помогнат да разпознаете кога си играят с вас или да се чувствате малко по-малко специални, когато сервитьорът ви даде безплатно ментово бонбонче след вечеря.

Вижте някои неща, които можете да забележите у сервитьора следващия път, когато се храните навън - на pochivka.blitz.bg!