19-годишната Ивалена Маринова, която дели килия със силиконката Анита Мейзер, е удушила дете с блуза при грабеж. Заради жестокото престъпление съкилийничката на участничката в конкурса „Мисис Свят” ще бъде изправена пред Варненския окръжен съд, съобщиха от апелативната прокуратура в морската столица, пише "Телеграф".
Случаят с убитата 13-годишна ученичка Александра Севриева потресе Провадия миналата година. Детето изчезна на 22 март 2016 г., като близките ѝ предполагаха, че тя е отвлечена за булка от роми в Девня, Синдел или бургаския край. Оказва се, че момичето е удушено заради златните му накити.

Разследването срещу извършителите Ивалена Маринова, на 19 г., и приятеля ѝ Красимир Тодоров, на 20 г., е приключило и обвинителният акт е внесен в съда.

21 дни след обявяването ѝ за издирване трупът на Алекс беше открит от двама полицаи в изоставена сграда на бившия ресторант „Ловен дом” в Провадия, покрит със стари дрехи и изтърбушена седалка. Златните обеци, синджир, пръстен и гривна, които детето носело постоянно, липсвали.

Накитите се превърнаха впоследствие и в основна улика срещу Ивалена и Красимир. При претърсване на жилището им разследващите открили разписка от варненска заложна къща, в която ги продали. Впоследствие криминалисти възстановили и цялата хронология на събитията. Александра у двамата подсъдими делели общ двор в Провадия. Красимир и Ивалена често гостували в дома на ученичката. Родителите ѝ работели в Германия и стандартът на живот на детето будел завист у тях. Пръстенът със сини и бели камъчета, гривна и синджир се набивали на очи и двамата решили да ги задигнат.

На 22 март бабата на ученичката отсъствала от дома и Красимир предложил да пушат трева. Извел я от тях и я прилъгал в изоставения "Ловен дом”, за да не ги види никой. Там баткото я изнасилил. Дошла и Ивалена, която преметнала пуловер през врата на 13-годишната и започнала да стяга, а съученикът ѝ свалил ценностите на Александра и продължил душенето с ръце. Когато спряла да диша, двамата придърпали тялото ѝ в тъмната част на изоставената сграда, Ивалена обула бельото и долнището на Севриева, което било свалено при изнасилването. Блузата, с която я душили, оставили на врата ѝ.

Убийците наели свой познат, който ги закарал до Варна и започнали да предлагат накитите по заложните къщи. Посещението им било записано и от камери. В един от оказионите Ивалена дала личната си карта. Освен тези улики криминалистите намерили и ДНК на Красимир в презерватив, открит на местопрестъплението. Ако бъдат признати за виновни за грабеж с убийство, двамата може да получат от 15 до 20 години или решетки доживот.