Млада жена беше подложена на жестоко наказание – 26 удара с камшик на публично място. Тя нарушила разпоредбите на шериата като правила секс с мъж, който не е съпругът й, съобщава „Дейли Мейл”.
Публичното наказание е извършено пред джамия в провинция Ачех в Индонезия. Редом с нея бил и мъжът, с когото извършила прелюбодеянието.
 

На драматичните кадри от събитието се вижда обляната в сълзи млада жена, облечена цялата в бяло. Тя покрива лицето си с кърпа в опит да скрие сълзите и срама си. До нея стои изпълнителят на наказанието – мъж, облечен в черни дрехи, на когото не се вижда и лицето. Страховитият екзекутор нанася 26 удара с камшик по гърба на прелюбодейката, която е на колене.
 
За изпълнението на наказанието пред джамията е издигнат специален подиум. Десетки местни жители го наблюдават. След като жената е наказана, на сцената от двама полицаи е довлечен и любовникът й, който отнася същото наказание.
 
Ачех е единствената провинция в Индонезия, в която е разрешено да се изпълняват законите на шериата. Според тях, мъж и жена, които не са съпрузи, нямат право да се доближават един до друг, още по-малко да правят секс. Наказуеми са сексът между хомосексуалисти, хазартът, пиенето на алкохол. В Ачех шериатът е със статут на закон от 2001 година, когато провинцията получава специална автономия.