37-годишен мъж размаха метален прът и реши да троши кола, в която се возят мъж и малкия му син. Инцидентът е станал вчера сутринта на бул. „Ботевградско шосе“ в посока към квартал „Враждебна“. Пред камерата на Нова телевизия потърпевшият Йордан сподели, че не знае каква е причината за агресията.

Началникът на 5 РУП Николай Василев пък заяви, че бабаитът е криминално регистриран. Той обича да пие и да кара, каза полицейският шеф. Ще сме безпощадни към такива водачи, уверява той.
„С 50 км карах, не съм го засичал. Не сме имали никакви контакти с него. Нямам обяснение за тази агресия“, разказва Йордан.

„Около 10:20 часа бяхме засечени от джип. Опитах ме се да го изпреварим, но той биеше спирачки пред нашия автомобил. Искаше да ни избута от ляво в дясно. В един момент се изравнихме, отвори прозореца и крещеше като обезумял, че иска да ни убие, псуваше, обиждаше. Синът ми се разплака, много се притесни”, заяви потърпевшият.

„Попитах го, какъв му е проблемът? Каза, че ще ни избие, да слизам да видя какво ще ми се случи. Затворих прозореца, тръгнахме”, разказва Йордан.

След това мъжът с джипа ги пресрещнал на около 100 метра, препречил платното и ги принудил да спрат.
„Не можехме да продължим пътя си. Той слезе с метална тръба около половин метър и опита да удари предното стъкло на нашата кола. Аз върнах назад, но човекът се затича и нанесе удар на автомобила”, каза още Йордан.

Не след дълго агресивният шофьор е бил задържан, но е вече на свобода. Пуснаха го да си намери друга бухалка, каза водещият Виктор Николаев.