Наш астролог твърди, че е предсказал зверската трагедия с влака в Хитрино. Това е българинът Филип Филипов. Във Фейсбук групата си той съобщава за идващия ад към България още през октомври месец.
Преди месец в социалните мрежи той съобщи: ...крива, свързваща градовете Кайро, Истанбул, Балчик и Браила, са засегнати от линиите на бедствията и катастрофите... от земетресения, бедствия, наводнения и други природни или предизвикани от хората катастрофи."

Часове след тежкия инцидент астрологът е направил анализ и е установил, че на 10.12 планетата Уран съвпада с Луната, правейки опозиция от 180 градуса на Юпитер, като в глобално отношение Уран и Юпитер имат връзка с газовите и химичните процеси в индустриално отношение, и специално Уран има връзка освен с електричеството, гръмотевици, искри, но и с изненадващи инциденти, катастрофи и аварии.

„В астрогеографско отношение, кривата на Уран, преминаваща през Североизточна България, е допълнително подсилена в западна посока от линията на Юпитер, като тя преминава около Велико Търново. Огромно беше учудването ми, когато констатирах, че трагичните събития в село Хитрино попадат географски върху картата на България точно по средата между двете линии на Юпитер и Уран“, написа той във Фейсбук и допълни: „Нещата минаха всякакви граници на прецизност, когато няколко часа по-късно на 10.12 два мощни атентата в Истанбул се случиха в близост до Ердоган, разминавайки се с него само с 15 минути. Имам предвид, че линията на Уран, преминавайки през Североизточна България, пресича и Истанбул...“.

За негово голямо съжаление обаче предстои още един опасен пик на разрушителна и опасна енергия, преминаваща през България на 14.12. Този път той ще премине през 23-ти меридиан (меридианът, преминаващ през Рига, София и Атина), като това или ще е сериозно престъпление, свързано с мафиотския ъндърграунд, или пореден голям политически трус, или сеизмична активност. Друг ключов елемент от семантиката на астрологичния аспект, показващ ситуацията, говори за опасност, свързана с транспортни процеси или политически трус поради документи, информация, журналистически разкрития.

Единият възможен времеви интервал на проява на тази енергия е около 22.12 +-2 дни, а другият по-вероятен период е 27.12 +-2 дни. ДОБАВЕНО НА 13.12: (В сеизмично отношение около самото пълнолуние 13-16.12 и после около 27.12 е налице КОД ОРАНЖЕВО-ЧЕРВЕН)

Астрологът Филип Филипов препоръчва да се работи с молитва за защита на България и съседните ни народи.