Президентът на Република България Румен Радев ще бъде на официално посещение във Федерална република Германия на 6 февруари 2017 г., съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Президентът ще бъде придружаван от съпругата си Десислава Радева. 
В Берлин българският държавен глава ще разговаря с федералния президент Йоахим Гаук, а по-късно двамата ще дадат съвместна пресконференция. 

В рамките на визитата Румен Радев ще вземе участие в откриването на Икономически форум за България. Във форума, който е организиран от Германската индустриално-търговска камара, участие ще вземат представители на над сто немски компании. 

В програмата на посещението са предвидени още срещи на президента Радев с председателя на Германско-българския форум Гернот Ерлер, а така също и с Негово Високопреосвещенство Антоний - Западно- и Средноевропейски митрополит. 

По време посещението си българският президент ще бъде придружаван от министъра на външните работи Ради Найденов и министъра на икономиката доц. д-р Теодор Седларски. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!