Операторът Асен Петров, когото издирваха близки и приятели, действително е открит мъртъв. Това потвърдиха пред БЛИЦ от пресцентъра на МВР. От консулството на нашето посолство в Белград заявиха пред БЛИЦ, че в момента се изяснява причината за смъртта и тече разследване.
 

Оттам потвърдиха, че е имало разминаване в информацията и на практика в посолството са научили едва вчера, че младежът е мъртъв, независимо че тялото му е било намерено няколко дни по-рано. Службите са се задействали едва, след като у нас започва разследване и съответно е подаден сигнал до полицията в Белград.
 
Трупът на оператора Асен Петров е открит още на 4 януари, в 23.40 пред сграда на улица "Милотин Миланкович" №30 в Белград, съобщава и "24 часа", цитирайки свои източници в Сърбия.
 
Според тях младежът е паднал от високо и в момента се работи по три версии – убийство, самоубийство или нелеп инцидент.
 
Близки на младежа обаче са категорични, че той не е имал намерение за самоубийство и до последно, когато е контактувал с тях, е бил в добро настроение.
 
Нито от МВР, нито от посолството ни в Белград нямаха информация за мистериозните две момичета, които са пътували с младежа, установи проверка на БЛИЦ.
 
По данни на мъжа, от когото Асен Петров е наел апартамент за нощувки, той регистрирал освен себе си и Борислава Ненкова и Михаела Маринова.
 
Собственикът на жилището твърди още, че Асен го е напуснал на 5 януари. Предложил му да го откара до летището, но отказал.
 
БЛИЦ изказва своите съболезнования на близките на Асен и неговите колеги!

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ