17-годишна пловдивчанка е била отвлечена с автомобил от центъра на Пловдив в понеделник вечерта, твърди приятелят й Запрян Стоянов /28/. Снощи той разлепи снимки на Даниела Кавалджиева с надпис "Издирва се". В обявата той съобщава, че момичето е било "отвлякано" от спирката на ПУ и е оставил телефона си за връзка.
В полицията обаче няма подаден сигнал за подобно престъпление, съобщава TrafficNews.bg. Стоянов не се е обаждал на тел. 112, нито на някой от дежурните номера в полицията."В понеделник бяхме в компютърната зала срещу университета и после тръгнахме да се прибираме пеш към къщи. На спирката на ПУ имаше спряна някаква тъмна кола, а предната врата беше отворена. Някакъв мъж попита дали имаме огънче и Дани се приближи до него да му даде запалката. Тогава от колата изскочиха двама мъже и я блъснаха на задната седалка. Автомобилът потегли, а аз изобщо не успях да реагирам", твърди Стоянов. Според него спирката била абсолютно пуста и никой не видял инцидента. Даниела Кавалджиева е от децата, към които съдбата не е особено благосклонна. Майка й е починала, докато е била още малка, а баща й започнал да я бие и тормози. След това тя влиза в системата на социалните домове и живее в Дом "Майка Тереза". И непрекъснато бяга. Обявявана е за издирване 12 пъти, като за последно е пусната за издирване на 12 декември 2016 година. 

Според Запрян Стоянов преди две години тя е била отвлечена от пазарджишки сводници, които искали да я направят проститутка, но Даниела успяла да избяга. От няколко месеца живеела в неговото жилище и отказвала да се върне в Дома за сираци. 

Стоянов твърди, че се е обадил на свой познат полицай от Пето районно, за да му съобщи за отвличането,  който му казал, че момичето вече е обявено за издирване.