Полубратът на севернокорейския лидер Ким Чен Ун е бил убит в Малайзия, предава Reuters, като се позовава на данни, разпространени в медиите в Южна Корея.
Според цитиран източник от правителствените кръгове в Сеул, полубратът на Ким Чен Ун е загинал в понеделник сутринта. Според TV Chosun той е бил убит с отровна игла на летището в Куала Лумпур от две жени, за които са предполага, че са севернокорейски агенти. 

45-годишният мъж е бил нападнат от две жени, които са го надупчили с отровни игли и след това са се скрили, предава агенция Yonhap. По пътя към болнца братът на севернокорейският лидер е издъхнал. 

Ким Чон Нам е по-голям извънбрачен син на покойния лидер на КНДР Ким Чен Ир и полубрат на действащия държавен глава на КНДР Ким Чен Ун. Той бе отстранен от наследството на висшия пост в страната и живееше в Малайзия под покровителството на посланика на КНДР. В началото на декември миналата година посланикът бе отзован в Пхенян и Ким Чон Нам започна да се опасява за живота си, припомня Yonhap.

Превод: БЛИЦ