„Украйна на срещата на НАТО (8-9 юли) във Варшава бе представена и от порнозвезда”, пише полското издание Dziennik-polityczny, цитирано от "Руская весна". В тази среща взеха участие държавни глави, поради важността на дневния ред.
По време на срещата се състоя и заседание на формата НАТО-Украйна. Украинската делегация беше представена от президента Петро Порошенко. Особена пикантност на мероприятието придаде участието на бившия прессекретар, а сега депутат от Върховната Рада и координатор на работната група Украйна-НАТО Ирина Фриз.

Според украинските медии, 41-годишната Ирина Фриз започнала трудовата си кариера още на 14 г. като продавачка в магазин. През 2003 г. завършила Националната академия за изобразително изкуство и архитектура в специалност теория и история на изкуствата. Същата година в биографията на 28-годишната дама са отбелязани два важни факта – става любовница на Порошенко и започва да изкарва „джобни пари” като порноактриса, твърди Dziennik-polityczny.

Нейната възраст я прави много подходяща и за двете начинания. Като се пропуснат подробностите от нейния житейски и професионален растеж (подробности в интернет!) със своя богат опит Фриз става ръководител на отдел в администрацията на украинския президент по обществени комуникации и информатика. Засега тя е представител в НАТО, отговаря за присъединяването на Украйна към Алианса и вероятно това не е последната й длъжност в държавната йерархия.

„Възможно е Ирина Фриз да иска да засенчи славата на известната италианска порноактриса от унгарски произход Чичолина?” – задават въпрос журналистите от Dziennik-polityczny. „Това не е първият случай в историята, когато актриса от филми за възрастни е избрана в парламент на демократична държава. И както показва животът, няма да е последният.”

Тази пролет шармантната Ирина Фриз попадна и под огъня на украинските медии, които попитаха как така тя си купува кола 10 пъти по-скъпа от парите, които е изработила през 2015 г. "Депутатът от Върховната Рада от фракцията "Блок на Петро Порошенко" Ирина Фриз е декларирала за 2015 г доход от 115 697,67 гривни, а си е купила автомобил AudI A5 за 1 158 160 гривни, писа Українські Новини. 

Превод и редакция: БЛИЦ