"Със семейството на Николай се познавам от 20 години. Като семейни приятели сме се събирали нееднократно, правили сме купони. Последно бяхме заедно миналата година на празника на Варна. С Анита Мейзер съм се виждал преди 2 седмици, тя беше в дома ми, давахме й съвети как да купи имот в района на Варна". Това заяви в ефира на bTV Мартин Златев, приятел на семейството на културиста.
"Няма да ви казвам каква мъка се получи при майката на Николай. Сви се в единия ъгъл и започна да плаче. Тя разбра от Анита Мейзер, която й каза по телефона: "Синът ти се обеси", и затвори. Тази жена се държа грозно. Трагедията бе неописуема. Анита я приемахме като снаха, съпруга на приятел. Нямам обяснение за неговата смърт. Едър, здрав, уравновесен мъж, спазваше хранителен режим".

"Никога не е имал навика да къса свински опашки и не се е занимавал с такива работи. Това е пълен абсурд. За мен това някой го е направил, той никога не би си причинил това нещо, споделя друг приятел на убития от страст Николай Димов.