Спасителните екипи в Гърция продължават да претърсват всеки дом и изгорял автомобил в гръцкия курорт Мати, който бе напълно изпепелен от силните пожари, обхванали голям район в Южната ни съседка.

Най-големият горски пожари през този век взе вече над 80 жертви, а над 187 души са ранени.

Както БЛИЦ вече писа смразяващи кръвта снимки без пламъци и огън от опожарените гръцки плажове разплакаха света.

Сега обаче се появиха и брутални видеа, от които ясно се вижда, че библейската катастрофа напълно в опустошила гръцкия курорт Мати. 

„Мати вече не съществува“, каза кметът на близката Рафина Евангелос Бурнус, добавяйки, че повече от хиляда сгради и 300 коли са били напълно унищожени.

Според кмета на Маратон, Илия Псинакис, близо 3000 жилища са били унищожени от пламъците в морските курорти Мати и Рафина. Той също разкри, че собствената му къща е била изпепелена.

Мати е популярен сред местните туристи, особено пенсионери и деца, които посещават ваканционни лагери. Именно възрастни двойки и млади деца са сред евентуалните жертви на огнената стихия, а БЛИЦ вече публикува част от снимките, на хората които се водят безследно изчезнали.

Страшното е, че в понеделник Мати беше оживено място за почивка. Сега е дом на почти апокалиптична сцена. Уверете се сами:Превод: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!