"Списъкът на жертвите на пожарите в Атика непрекъснато се увеличава - загиналите са 77, ранените 187, а десетки продължават да са в неизвестност. Толкова много болка и досега нито една оставка на политик или на отговорен за причините, довели до бедствието. Това пише гръцкият вестник "Рrotothema" по повод причините и последствията на небивалото бедствие сполетяло курортните селища в периферията на столицата.

Композиторът Юрий Ступел, който живее до пожарищата в Гърция, със зловеща прогноза за още много жертви, първи СНИМКИ на изчезнали и все още неоткрити! 

Вестникът смята, че пожарът е предизвикал истински хаос в действията на правителството, което е "инвестирало в националния траур и се е опитало да се скрие зад безпрецедентната вълна на съпричастност и солидарност, която гръцките граждани проявяват", уточнява Фокус.

Смразяващи кръвта СНИМКИ без пламъци и огън от опожарените гръцки плажове разплакаха света! 

Според "Рrotothema"докато продължава издирването на изчезналите и близките им преживяват драматични часове, никой не поставя въпроса за пълната липса на планиране при изграждането на пострадалите селища, за отсъствието на план за справяне с бедствието и евакуация на населението.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!