Джип от лимитирана серия, струващ цели 800 бона, е подарил на първородната си щерка Станислава соченият за подземен бос в Несебър и по Южното Черноморие Димитър Желязков, по-известен като Митьо Очите. Свръхщедрият татко е решил да завещае на своята наследничка прочутия си Мерцедес G-клас. Свръхлуксозната машина, която беше гордостта на Несебърския Ал Капоне, е поръчкова. Автомобилът притежава всички екстри и е свръхмощен – 800 конски сили.
Станислава, която от рано остана полусирак и дълго време бе възпитавана само от баща си и то строго, не можела да повярва, че известният й родител е проявил такава щедрост. Тя се похвалила пред своите приятели с неочаквания си подарък и даже се снимала как шофира джипа.

Със свръхскъпия си подарък Митьо Очите вероятно е решил да компенсира своето момиченце заради неродостното детство, което то преживя. През 2001 г. при опит чрез кола – бомба да си разчистят сметките с Димитър Желязков, враговете на Очите взривиха съпругата му Тянка, брат й Славчо Дерелиев-Рамирес и бодигарда на Очите - Николай Бъчваров-Бъчи. Тримата бяха разкъсани от бомба, поставена в лек автомобил „Жигули“ с шуменска регистрация. Жената и гардовете й станаха буквално на парчета, а Очите остана млад вдовец с две невръстни дечица на ръце. Тогава той се посвети изцяло на тях и

не се ожени, докато те не израснаха.

Морският ъндърграунд герой буквално трепереше над двете си полусирачета и децата нямаха нормално детство - бяха държани под ключ, а строгият им родител ги следеше като орлица и даже ги подлагаше на тестове за наркотици. По-късно босът се залюби с детегледачката на своите деца – гъркинята Антигона, която след време му роди син и му надяна брачния хомот. Станислава – най-голямото му отроче, винаги е била и най- оправна в голямата фамилия. По тази причина още преди да навърши 20 години Желязков й повери сериозна част от бизнеса си и брюнетката

започна да движи половин дузина фирми

Наред с другите бизнесначинания на своя родител, които трябваше да ръководи, Станислава си направи и собствена таксиметрова фирма, и започна да я управлява вещо и строго.

Сега в Несебър се коментира, че младата дама не само, че успешно се грижи за фамилния бизнес, но е помислила и за личното си щастие – момичето било на път да се сроди с милиардерска фамилия от Русия. Според запознати Очите напълно одобрявал избора на щерка си и бил много доволен, че тя не си пада по лоши момчета като него, а има голяма вероятност да стане снаха на безбожно богата руска фамилия. Според слуховете, които циркулират по Южното Черноморие, от известно време голямата щерка на Митьо – Станислава, се е загаджила с източния левент Денис Ким. Младежът, който е племенник на олигарха Соломон Ким, от 3 години живее у нас с майка си и двете си сестри. Те обитават истински палат с 20 стаи в руския квартал на Поморие, известен като „Малката Москва“. Според „Форбс“, състоянието на Соломон Ким е оценено на над 1,3 млрд. долара, а бизнесинтересите му са в областта на строителството и инфраструктурните проекти. Станислава Желязкова се запознала с Денис на пищен купон на таксиметровата си фирма. Милиардерският наследник бил очарован от размаха и предприемаческия нюх на Желязкова. Двамата млади започнали да се срещат едва преди няколко месеца, но отношенията им бързо се задълбочили, а татко Митьо бил видимо доволен от развоя на събитията.


Марина ШИВАРОВА