Гневен читател ни е изпратил на редакционната поща притеснителен сигнал за сайт, който буквално възхвалява омразата, че дори я и насърчава. Човекът е възмутен, тъй като по думите му това е страшно.
"Вижте само тези наглеци от Америка за България как искат да превърнат децата ни в малки соросоиди. Погледнете този страшен сайт. Това е ужасяващо, само вие сте способни да направите нещо по въпроса, на никой друг не разчитам, не го допускайте моля ви! https://www.reporteen.bg/", пише читателят ни.

Проверка на БЛИЦ показа, че на страницата е посочено, че е създадена с подкрепата на Център за образователни инициативи и Фондация „Америка за България”. При зареждане, първото нещо, което се набива на очи, е възхвалата на "хейта", че дори и подстрекацията към него. Младеж в типично тийнейджърски стил приканва хората да заснемат видео или да напишат пост с хейт. И за да е всичко още по-примамливо даже има и парични и материални награди.
 


В едно от видеата в сайта, където пак се рекламира въпросният "конкурс", младежът в прав текст казва "Имаш пълна свобода да псуваш на баща и майка".
 
 На [email protected] БЛИЦ очаква новини, снимки и видео от своите читатели в цяла България и по света!