Слави Трифонов едва е изчакал да приключат трите грандиозни концерта на „Ку-ку бенд” и е бил опериран по спешност на 24 юни, обяви неговият колега Иво Сиромахов. Трите титаниеви пирона в левия му крак предизвиквали нечовешки болки дори когато си Дългия почива, затова той бил изправен пред дилемата да заменят пироните с нови или да му поставят изкуствена тазобедрена става, писа „Уикенд“.

Слави предпочел по-сложният и мъчителен, но по-дълготраен и сигурен вариант да заменят потрошената му става с протеза. Трифонов имал възможност да направи 5-часовата операция при най-добрите хирурзи в немска клиника, но се доверил на родни медици. Според наш източник, Трифонов е бил опериран от известния ортопед д-р Андрей Йотов в частната болница „Софиямед”. Д-р Йотов е съпруг на бившата тв говорителка и настоящ вицепрезидент Илияна Йотова.

Преди смяната на потрошената му става с протеза, медиците го уверили, че ще възвърнат предишната подвижност на крака му и дори отново ще може да ходи на фитнес. Заради новата става, до края на живота си Дългия трябвало да забрави за тичането, както и всякакви тежки физически дейности. Още преди 8 години, когато счупил тазобедрената става, вариантите пред него били същите – да се смени цялата става или да заковат с пирони счупеното място. Макар че познавал най-добрите травматолози в столицата, Трифонов предпочел интервенцията да бъде направена в Стара Загора. Д-р Братоев извършил операцията. Когато лекарят му казал, че ще се наложи да кове с пирони, Трифонов вече бил подготвен. „Кови ме, въобще да не ти пука. Давай!”, разказвал е шоуменът.

След счупването на крака обаче, цялата структура на гърба и таза му се изменили и Слави рискувал да седне в инвалидна количка, ако не се оперира. Известно време той даже се придвижвал с нея.

Когато за пореден път Дългия  не се появи в „Шоуто на Слави”, в понеделник екипът на вечерното предаване взел решение да оповести публично каква е причината за липсата му. Чехирургическата интервенция е била по спешност потвърждава и фактът, че е извършена в почивен ден, когато планови операции не се правят. Самият Слави вече е изписан от болницата и се е прибрал в имението си.