През 2010 г. експерти са допуснати в стар апартамент, намиращ се близо до парижката опера. Той е бил заключен за повече от 70 години и специалистите очакват да открият най­-вече прах и паяжини. Попадат обаче на истинско съкровище. Апартаментът се оказва пълен с толкова много вещи, че би могъл да се превърне в музей.
Всъщност собственичката се оказва внучка на известна куртизанка от Бел епок, получила всичките ценни вещи като подаръци от богатите си любовници. Март дьо Флориан е една от най­ известните куртизанки на Бел епок. Обожавана, желана и обгрижвана, тя живее в разкош и стил. Любовница е на министър­ председателя на Франция Жорж Клемансо, на граф Робер дьо Монтескьо, на президента Пол Дешанел, както и на великия импресионист Джовани Болдини.

Когато избухва Втората световна война, внучката просто заключва апартамента и отива да живее в Южна Франция. Странно е защо никога не се връща в него или поне защо никога не продава ценните вещи, отбелязва „168 часа”. Апартаментът е отворен едва след 70 години, когато и внучката почива, и веднага са повикани експерти, тъй като находките в него се оказват невиждани.

Специалистите, работили по оценяването им, описват апартамента като "капсула на времето", като "стаята на Спящата красавица", където всичко е застинало в началото на XX век. Експертите откриват какво ли не ­ малахитова маса от времето на Луи­Филип, невероятно орехово канапе Луи XVI, огледало с позлатена дървена рамка от времето на Наполеон III, взето от дворец в Кайро, два махагонови скрина от времето на Джордж III, писалище от махагон от любимия майстор на шкафове на Мария Антоанета ­ Жан­Анри Ризенер, позлатена маса с огледало, инкрустирано със слонова кост, бронзова фигура от Еме­Жул Далу, златни полилеи, две изрисувани щраусови яйца, дори препариран щраус.

Но най­-ценната находка в апартамента е портрет на красива млада жена, която се оказва собственичката на всички чудни вещи – самата Март дьо Флориан. По­късно на търг този портрет е продаден за 2 милиона евро, защото е дело не на кого да е, а на самия Джовани Болдини ­ един от емблематичните импресионисти, наричан "най­великия портретист в света".