След новината за смъртта на британския певец Джордж Майкъл, социални медийни потребители започнаха да споделят истории за това как той им помагал. Оказва се, че певецът през годините тайно подкрепял както благотворителни организации и обикновени хора в беда, съобщава The Telegraph.

Говорител на британската благотворителна организация Terrence Higgins Trust, предназначена за подпомагане на хора, живеещи с ХИВ и СПИН, Джейн Барън каза, че Майкъл в продължение на много години лично дарявал пари за тях. "Неговият принос помогна да създадем един свят, където хората с ХИВ могат да живеят по-здравословен начин на живот, свободни от предразсъдъци и дискриминация," - коментира Барън.

Както беше отбелязано от основателя и президент на гореща телефонна линия за подпомагане на децата Childline Esther, певицът през 1996 дарява всички приходи от песента Исус за благотворителност за деца. Според нейните изчисления, през годините певецът дарява милиони на тях, е спасил стотици хиляди деца.

"В продължение на много години той беше изключително щедър филантроп, даряваше пари на Childline, но той е решен да не прави неговата щедрост обществено достояние, така че никой извън благотворителните организации не знаеше колко много е дал на най-уязвимите деца в страната", - добави тя.

След като майката на Джордж Майкъл почина от рак през 1997 г., той даде благотворителен концерт в Лондон за медицински сестри, които се грижеха за нея, както и подкрепи Macmillan Фонд за подпомагане на рака, за да помогне на пациенти с рак.

След смъртта  на певеца, хората започват да публикуват своите истории в Twitter за това как им е помагал Джордж Майкъл. Оказа се, че той е дарил хиляди паунди на хора в трудни ситуации.

Телевизионен водещ Ричард Осман каза в предаването си "Сделка или не" за жената, мечтите на едно дете, които не могат да си позволят IVF-лечение, а на следващия ден Джордж Майкъл тайно прехвърля необходимата сума - 15 хиляди паунда.