Бойко Борисов оглавява преговорите за съставяне на правителство - казаха от ГЕРБ. Днес всъщност разговори нямаше, но се разбра, че Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Томислав Дончев, Владислав Горанов и Делян Добрев ще са в екипа, който ще преговаря с евентуалните партньори. 
Също така днес в централата на ГЕРБ нямаше преговори, но са били обсъдени детайли от предизборната програма, която сега вече трябва да бъде превърната в управленска. Едва тогава ще бъде и предложено за обсъждане с други евентуални партньори, каза Лиляна Павлова, цитирана от БНР.

"Моята задача е да намерим правилния баланс между отделните партньори в една бъдеща коалиция, която да подкрепя или да участва в управлението. Бойко Борисов е признат в цяла Европа и за нас е безалтернативно той да е премиер, друго говорене са само слухове и вдигане на цената на по-малките партии", заяви Владислав Горанов.

По думите му в централата на партията се провеждат серия от работни срещи с цел предизборната програма на ГЕРБ да бъде превърната в управленска. 

Той уточни, че се очертават приоритети и срокове за изпълнението им. Основен приоритет за ГЕРБ остава реформата в администрацията, съдебната и социалната сфера и образованието. Горанов добави, че предстои ГЕРБ да събере парламентарната група, с която в широк кръг да обсъди приоритетите си за реализация в 44-тото Народно събрание.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ ПО ГОРЕЩАТА ТЕМА