На 14 май 2005 г. в София беше убит известният бизнесмен Константин Дишлиев, близък до Ивелин Банев-Брендо. След 12 години Дир.БГ припомня кървавата история. В онзи момент Дишлиев е съдружник с по-късно обявения за Кокаинов крал Банев, който пък е женен за сестрата на съпругата му - Моника Добринова.
На 28 години Дишлиев вече е много богат собственик на няколко фирми. Една от тях е "Прайвът файнънс юниън” (ПФУ), която раздава милиони левове кредити, при това, за първи път у нас - само срещу лична карта.

С Брендо пък са съдружници в суперлуксозния морски комплекс "Оазис" край Лозенец. 

Отделно Дишлиев и съпругата му Десислава са съсобственици на фирма "Елмо", която беше дългогодишен вносител на продуктите на "Чико". 

Във фаталната съботна вечер младият бизнесмен и жена му вечерят в ресторант "Тадж Махал" на ул. "11 август". Около 23 ч. си тръгват. Дишлиев върви напред, за да отключи джипа си "Порше Кайен" с германски номера. В този момент срещу него започва стрелба и той пада мъртъв. По-късно полицията установява, че е застрелян с 10 куршума, 2 от които - в главата. 

Две години след убийството ГДБОП арестува Брендо и вдовицата на Дишлиев по обвинение за пране на 20 млн. евро от трафик на наркотици. По време на разследването се установява, че фирмата през, която са прани пари от Колумбия и Венецуела, е именно "Прайвът файнънс юниън”. 

Основната версия е, че Дишлиев е отклонил пари от Брендо и затова той е поръчал убийството му. Преди да бъде застрелян, той казва на майка си Йорданка Запрянова, че е заплашван със смърт от Банев, който му казал: “Труп си, да знаеш, труп си!”.

След убийството на сина си Запрянова разказва всичко в полицията, но резултат няма. След ареста на Брендо тя се надява, че има шанс за възмездие, но ситуацията се развива фатално. Ден преди да даде показания срещу него пред съдия - на 24 април 2007 г., Йорданка Запрянова е открита от бодигарда си убита в луксозното й жилище на ул. "Горски пътник". 

Разследващите установяват, че жената е отворила вратата на убиеца, който я прострелял смъртоносно с 6 куршума, повечето от които в главата. Отново се смята, че Банев е поръчител, но и този път не са открити никакви доказателства. Стрелецът също не е разкрит.

Присъди, но не окончателни и не за убийството

През март тази година Софийският апелативен съд намали присъдата на Евелин Банев за пране на пари от наркотрафик с година и половина и постанови 6 години затвор. Няколко години преди това той получи 7-годишна присъда. 

Доведеният му брат Симо Крайчев беше осъден на 3 години лишаване от свобода, а бившата съпруга на Брендо - Моника Добринова, и сестра ѝ Десислава Дишлиева бяха оправдани. 

Очаква се окончателната присъда на Върховния касационен съд. 

Междувременно, през март миналата година, Апелативният съд в Милано потвърди присъдата от 20 г. затвор за наркотрафик на Брендо, наложена му на първа инстанция по делото "Кокаинови крале". 

Два месеца по-късно Банев беше осъден и от Букурещкия съд на 14 г. затвор по обвинения, че е внесъл на територията на Румъния над 51 кг кокаин. 

Той обаче все още е на свобода, дори през 2016 година съдът отмени забраната да напуска страната и му разреши да пътува в чужбина.

Брендо даже издаде книга, озаглавена "Съзирам душата на България".

Това се случи 2 години, след като през 2013-а 10-годишната му дъщеря Лара беше отвлечена. Тя беше освободена след 47 дни в плен. Така и не беше потвърдено, че за нея е платен огромен откуп, както се смята, а похитителите не бяха открити.