С разказ, като че сътворен от въображението на Стивън Кинг, смрази съквартирантите си Йонислав Йотов-Тото. Рапърът от „Скандау” се върна назад към детството си, за да направи паралел с живота, който води днес, и да подчертае благодарността си към съдбата, предава Хот Арена.
26-годишният вече младеж и семейството му са водили ежедневна битка за оцеляване, тъй като живеели в истински кошмар. Точно такъв се ширел във Враца по социалистическо време, а и малко след това. Апартаментът, в който Тото израснал, бил под наем и се намирал в непосредствена близост до „Химко” – Враца. Родителите на бъдещия рапър плащали 80 лева на месец, което било, меко казано, непоносимо за скромния им бюджет, предвид ниските доходи и дефицита на стоки, включително хранителни. Най-лошото обаче било, че жителите на града тогава били в постоянна бойна готовност, заради изпускания от завода амоняк.

„Пичове, аз съм от много бедно семейство и когато започнах да изкарвам такива пари… Да сме живи и здрави с Лъчо… толкова пари аз не бях виждал никога”, започна Тото ужасяващия си разказ пред съквартирантите.

Рапърът шокира съквартирантите си с информацията, че по онова време никой не бил наясно какво се случва във Враца и как оцеляват хората там. Той бил ученик и много добре си спомня ужаса в очите, които срещал по улиците. Всички били под постоянна заплаха, заради изпускания от завода амоняк. Тото и съучениците му неведнъж били евакуирани от училище с противогази: 

„И знаеш, че вкъщи трябва да си пак с маската! А няма ядене, защото и беден град! И 80 лева са ужасно много! И сега аз съм на 26 години и гледай къде живея! В какъв свят, в каква друга ситуация. И добре, че сме минали през това, защото аз си спомням как съм тръгвал в 6,30 за училище, това в други градове не е било, врачаните знаят… Живеех до една много голяма поляна и в 7 сутринта да видиш тази огромна поляна пълна с умрели птици и кучета, които нямат противогази. Каквото е минавало, летяло, всичко е паднало и умряло. И градът смърди на мърша, което създава чума, и въобще ужасни години”.  

Именно заради трудния живот, често застрашен, семейството на бъдещия рапър се преместило в София. В столицата родителите му си намерили по-добре платена работа, Тото тръгнал на училище, запознал се с бъдещия си дуетен партньор Лъчо, и след като известно време били футболисти, решили да навлязат в музикалния бизнес. Днес Тото и Лъчо от „Скандау” се радват не само на много почитатели, а и на доста солидни приходи.