Той спечели 148 млн. британски лири (около 340 млн. лева) от лотарията Euromillions през 2012 г. Преди няколко дни заминава да види децата и бившата си съпруга, с която се разделя малко след голямата печалба. През това време приятелката му го напуска, но взима със себе си 30 чистокръвни коне на стойност 690 хиляди лева.
Това е историята на 46-годишния англичанин Ейдриън Бейфорд и вече бившата му приятелка - 29-годишната Сам Бърбидж. Младата жена, с която той се запознал след като започнал да води разточителен начин на живот, напуснала дома на богатия си партньор , взела със себе си животните, фургон за коне на стойност 100 хил. лири (230 хил. лева), спортна кола за 60 хил. лири (138 хил. лева), както и двете им кучета, пише webcafe.bg

След като бил седмица в Шотландия, за да види бившата си съпруга Джилиън и двете им деца, Бейфорд се върнал вкъщи, а Сам вече я нямало.

Всъщност печалбата от лотарията датира по-рано, през 2012 година, когато Бейфорд все още живее с жена си. Тогава двамата печелят 148 млн. британски лири (около 340 млн. лева) от евролотарията. 15 месеца по-късно обаче се разделят.


Сега Бейфорд временно е отседнал при бившата си жена Джилиън в Шотландия. Той тъгува повече за кучетата, отколкото за парите и конете.

"Никой не знае в момента къде е отишла Сам. Тя дори не е посочила сериозни причини за раздялата, освен това, че е нещастна и се е чувствала нещастна от известно време", казва един от неговите приятели.

Бейфорд е бивш пощальон. Среща се със Сам Бърбидж два месеца след раздялата със съпругата си Джилиън.

Тотомилионерът се запознава с 16 години по-младата Бърбидж в пъб през януари миналата година. Само три седмици по-късно тя напуска работата си в местна конюшня.

Бейфорд я води на романтично пътешествие до Малдивите, след което я кани да се нанесе в имението му на стойност 6 млн. лири (13,8 млн. лв), купено с част от парите от печалбата.Той задоволява голямата й страст - ездата, защото тя е бивша жокейка. Строи база с писта за конни надбягвания - 1,5 млн. лири (3,45 милиона лева), наема персонал, който да се грижи за конете и купува 30 чистокръвни коня.

После купува конната база, конете, оборудването, наема хората. И всичко това за приятелката си.
На страницата на конната база, където са описани множеството закрити и открити съоръжения пише: "Саманта и екипът ни се радват да ви приветстват на Forest Edge Arena. Тя осигурява арени на закрито и открито за сериозни ездачи, както и съоръжения за тези, които просто искат да гледат събития и да пият чай и да разговарят пред камината.'

Но сега след като приятелката му Сам я няма, той не знае какво да прави с всичко това, тъй като не разбира нищо от езда.


Сам Бърбидж

Това не е първата криза в отношенията им. Според близки до двойката двамата са били близо до раздяла през декември, когато Сам се е върнала в дома на родителите си. След това обаче тя се връща отново в имението, за да говори с Бейфорд, и двамата пак се събират по Коледа.

Но отново се появяват търкания. Тогава мъжът решава да иде да види бившата си жена и децата.
Бейфорд и Сам


По всичко обаче изглежда, че връзката им е приключила.

Навремето Бейфорд някога е имал музикален магазин. Иска му се да продължи да се занимава с любимия си бизнес, но се е принуждава да го затвори. Хората непрекъснато му искали пари.След печалбата и последващата раздяла съпругата на Бейфорд - Джилиън, която е от шотландски произход, се премества в Дънди, Шотландия с децата им. Носят се слухове, че тя има връзка с търговец на коли Audi, който се е нанесъл в новопостроения ѝ дом на стойност 750 хил. лири (1 725 000 лв).

Джилиън твърди, че дава на децата си едва няколко лири седмично за джобни, за да не летят в облаците.


Животът на семейството се обърква


Толямата печалба от 340 милиона лева се оказва едновременно благословия и проклятие за Ейдриън и Джилиън.

Само 15 месеца след удара, те се развеждат, като сочат за основна причина стреса от спечелването на лотарията.

Скоро след това Ейдриън среща 16 години по-младата Саманта Бърбидж в пъб и след кратко ухажване й предлага брак.

Бейфорд прави доста щедри подаръци -  милиони за коне и конюшни на новата му годеница.

Джилиън пък се среща с новия си интимен приятел Алън Уорнок, докато харчи част от печалбата си от лотарията  в магазина му за коли Audi в Дънди. Впоследствие тя е споделила пред медиите, че е "късметлийка", че се е сгодила за търговец на автомобили.

Според бащата на Джилиън, 71-годишният Иън Маккълок, нещата са започнали да се объркват от момента, в който двойката е била публично обявена от организаторите на лотарията като получатели на втората по големина печалба в историята на Euromillions през август 2012 г.

"Когато Джилиън и Ейдриън спечелиха, те обявиха, че искат да останат анонимни", каза той пред пресата миналата година.

"После обаче организаторите от Camelot ги принудиха да оповестят публично печалбата. Казаха им: "Съзнавате ли, че ще живеете в лъжа? Хората ще се чудят откъде са дошли всички тези пари. Приятелите ви ще си мислят, че сте ограбили банка." И ги убедиха. От този момент нататък ситуацията излезе от контрол.", разказва възрастният мъж.

След публичното връчване на чека за печалбата от лотарията, семейство Бейфорд са откарани с хеликоптер до летището "Станстед", откъдето отлитат за родината на Джилиън - Шотландия. Там все още живеят нейните родители и по-малкият й брат Колин, който сега е на 41 години.

Ден по-късно цялото семейство, придружавано все още от представители на Camelot и фотографи от пресата, посещава шоурум на Audi. Часове по-късно Джилиън купува три джипа Audi Q7  и два джипа Q5 за себе си и за семейството си.

"Джилиън и Ейдриън казваха: "Просто си изберете каквото ви хареса", спомня си Маккълок.

"Тя си взе Q7 и каза: "И за теб купувам Q7." Отвърнах, че е твърде голям за нас, за да го караме тук, но тя настоя".

"Всичко беше прекалено. Беше безумна ситуация. Не знаехме какво да правим с всичко това", разказва още Иън Маккълок.

Сполетени от проклятието на лотарията

Въпреки че милиони хора мечтаят да спечелят огромна сума от лотарията, семейство Бейфорд са поредният пример от дълъг списък внезапно забогатели британци, чийто живот е бил съсипан от богатството.

Майкъл и Каръл печелят близо 10 млн. лири (22 млн. лв) от лотарията през 2002 година, но той е принуден да започне работа в бисквитена фабрика за 204 лири (465 лв) седмично само десет години по-късно.

Неговият възход от бедност до богатство и падение обратно включваше хвърляне на пари за бързи коли, огромни суми за наркотици и алкохол и дори две съдебни дела, завършили с тъмничен затвор.В един момент той е толкова разорен след харченето на огромни суми за проститутки и хазарт, че бива принуден да спи на открито в гора, докато си търси отново работа.

Кали Роджърс става най-младата британка, спечелила от лотарията, когато получава над 1,9 (4 млн. лв) през 2003 г.След като напуска работа, тя хвърля повечето от парите си за партита, наркотици, пластична хирургия, почивки и подаръци. Впоследствие изпада в дълбока депресия и прави опит да се самоубие.

Роджър и Лара Грифитс от Уедърби, Западен Йоркшир, също печелят близо 1,8 млн. лири (4 млн. лв) през 2005 г. Огромното състояние обаче слага край на 14-годишния им брак и в крайна сметка Роджър остава само с 7 лири в банковата си сметка.

Йоруърт Хор печели над 7,2 млн.лири (16 млн. лв), след като си купува билет Lotto Extra в деня след освобождаването му от затвора през 2004 г. Впоследствие е осъден да плати на жертвата на престъплението, заради което попада в затвора, над 100 хил. лири (220 000 лв).

Марк Гардинър, стъклар от Хейстингс, печели 22,6 млн. лири. В момента, в който този факт бива огласен, животът му е съсипан - той се е скарал с повечето си приятели и се е разделил с жена си.

46-годишната Анджела Кели, която спечели 35 млн. лири от EuroMillions през 2007, също коментира, че животът й е съсипан от печалбата. Тя сключи брак с дългогодишния си партньор на тайна сватба на стойност 40 лири (100 лв) през 2013 г.