След нападенията в новогодишната нощ на 2016 г. в рейнския град Кьолн повече от половината жени в Германия се чувстват несигурни на публични места. Това показва проучване, цитирано от изданието FOCUS. 
Общо 48 % от включилите се в анкетата жени признават, че избягват тъмните места в кварталите, в които живеят. Лютив спрей за защита носят със себе си 16 % от представителките на нежния пол, а голяма част от останалите признават, че са обмисляли закупуването на такъв, пише агенция "Фокус".

Анкетата показва също, че жените оценяват миграцията от мюсюлманските страни като по-скоро негативна за сигурността им: 44 на сто от анкетираните жени вярват, че ситуацията по личната им сигурност се влошава от притока на хора, изповядващи ислям.

БЛИЦ припомня, че от месеци в цялата страна стават множество изнасилвания и посегателства от бежанците. За момента повечето от тях остават безнаказани. Една от тях бе тийнейджърката Мария, дъщеря на високопоставен служител на ЕС. Тя бе открита изнасилена и убита от афганистански мигрант в Германия.