Пламен Дишков-Кела демонстрира отличните си в последно време отношения с Митьо Очите. Той посети в бургаската болница Димитър Желязков в първия момент, в който докторите постепенно започнаха да го изваждат от медикаментозна кома. Бившият сикаджийски бос Дишков и висаджията Желязков от няколко години са заровили томахавките и дори на няколко пъти са се срещали на четири очи.
"Желая му бързо оздравяване", каза Кела след посещението си в болницата. Той обясни, че са измислици, че има война между него и Митьо Очите, и дори заплаши, че когато простреляният несебърски бос се оправи съвсем, ще му предложи да съдят медии, твърдящи, че двамата не са в добри отношения. Близки до Митьо Очите твърдят, че Кела е заявил, че стои плътно до Желязков и когато той се възстанови, ще му помогне да открие кои от неговите хора са предупредили поморийските му конкуренти, че отива към Слънчев бряг, когато стана стрелбата в ресторант „4You“.

Появата на Пламен Дишков бе първата на публично място от април насам, пише в. „България днес”. За последно той бе забелязан на парти за рождения ден на турски бизнесмен в бургаски бар в началото на април. Тогава Кела бе придружаван от нежната си половинка Вики и трима бодигардове. Купонът не минал без напрежение и избухнал скандал между хората на Кела и част от останалите присъстващи. В крайна сметка страстите се успокоили и партито продължило до ранни зори.

След рождения ден Дишков буквално изчезна. Според близки до него, той се затворил в апартамента си в грандхотел „Поморие“, където живее, и спрял да вдига телефона дори на аверите си. Впоследствие тръгна мълвата, че той или е напуснал страната, или смята да го направи в скоро време. Като доказателство се цитира и фактът, че принципно изряден към здравната каса, Кела за първи път е забравил да внесе осигурителната си вноска за април. За месец май данните все още не са готови и затова не е ясно дали той е покрил и миналото задължение.

Въпреки че Кела е клиент на Темида, той е свободен гражданин и може да пътува където си иска. През май миналата година делото за убийството на Димитър Стаматов-Мастара бе върнато на прокуратурата за нарушение на НПК. Мастара бе екзекутиран преди 14 години, а резултатът до момента е един осъден ефективно - Бойко Стоянов, който излежава 20-годишна присъда. Соченият за поръчител Кела бе само обвинен, както и Тодор Неделчев-Недю като помагач. От Окръжната прокуратура в Бургас направиха справка, която показа, че върнатото преди 13 месеца производство още е при тях.

"По делото са извършени всички необходими действия по разследването, като предстои предявяване на материалите на обвиняемия Пламен Дишков и неговия защитник", обясниха от държавното обвинение.