Димитър Рачков официално е най-скъпоплатеното лице в тв ефира. Комикът се завърна със собствено шоу по Нова телевизия миналата неделя, а рейтинът бе размазващо висок, достигайки немислимите 2,54 милиона зрители!

Оказва се, че актьорът получава и доста солидно възнаграждение за изключителната си популярност. За всяко издание на „Забраненото шоу на Рачков”, Митко ще получава сумата от 20 000 лева.

Хонорарът е предварително договорен и е обвързан с рейтинга, пише „Уикенд”. Гледаемостта не бива да пада под 1 милион зрители – нещо, което комика ще постига с лекота, а още с първото издание „преизпълни нормата” цели два пъти и половина.

Елементарна сметка показва, че за месец бургазлията ще получава общо 80 000 лева! Подобни хонорари в момента не получава нито едно тв лице у нас. Рачков обаче явно си заслужава всяка стотинка, коментират в тв средите.

„Забраненото шоу на Рачков” по Нова телевизия предизвика фурор. Новото неделно предаване събра безпрецедентните 2,5 милиона зрители пред телевизорите. В него се включиха още три от най-големите звезди на родната комедия – Любо Нейков, Краси Радков и Мариус Куркински.

Въпреки критиките към „Забраненото шоу на Рачков”, предаването постигна целта, с която бе създадено – огромен рейтинг и нанасяне на фатален удар върху конкуренцията. Интересът към „България търси талант” на Би Ти Ви рязко е спаднал, благодарение на новото предаване.

Господарят на ефира отбелязва с цели 25% по-висок резултат сред зрителите в активна възраст в сравнение с „Талантите”. Нова тв отчете и огромна гледаемост в интернет – над 40 000 гледания само в неделната вечер.

Най-вероятно умишлено бяха обявили продължителност на шоуто от два часа, а го проточиха до два часа и половина. По този начин покриха началото на „Папараци” с бившата любима на Митко – Мария Игнатова. След фаталния удар на Рачков безславното бъдеще на "Папараци" вече е гарантирано.

Между другото Рачков се пошегува с Мария в ефира на Нова, който отдавна е забранена територия за нея. Една от смешките му бе за любовта, при което бендът изсвири песента „Мария” на „Фамилия Тоника”.

Въпреки големия успех и въпреки дългогодишния си опит, Димитър Рачков е бил със силна сценична треска преди старта на шоуто. Комикът вдига висока температура и е силно притеснен, казаха от екипа му. В нощта преди шоуто той е спал едва 3 часа.

„Доволен съм от старта, но сега предстои още повече работа”, каза актьорът ден след премиерата. От преумора, той спал цели 17 часа в понеделник вечерта – преди това пак не мигнал, тъй като рано сутринта трябвало да гостува в сутрешния блок на Нова.

Всъщност, шоуто трябваше да стартира по Нова през септември миналата година. Причина за отлагането му става пандемията от коронавирус.

За да влезе в есенната програма, подготовката за предаването е трябвало да започне през юни, юли, когато всичко е прекалено несигурно и неясно. Затова екипът решава да остави шоуто за пролетта. Същевременно преценяват, че Геро ще води и „Капките”, за да може Рачков да си почине и да се подготви добре.