Бутилка минерална вода в курортното селище Албена край Варна се продава за 11 лева! За скандално високата цена, надхвърляща даже скъпотията на Френската Ривиера, информираха туристи, обядвали наскоро в бистро „Шамрок“ към хотел „Добруджа“.

От касовата бележка, издадена от сервитьора Кольо, е видно, че и на Северното Черноморие не цепят басма на „вечно мрънкащия български летовник“ и го товарят като за последно. Бутилка „Фанта“ от 250 мл. в същия ресторант се продава за 4,20 лева, при положение, че с доставката безалкохолната напитка излиза под 70 стотинки.

Единствената сравнително поносима, но в никакъв случай не и евтина цена, е тази на пиците. За две „Пепероне“-та летовниците са броили 30 лева, а общата им сметка е фиксирана на 50 лева и 20 стотинки. От управата на комплекса побързаха да обявят, че заведението е дадено под наем и нямат контрол над ценовата му политика, пише lupa.bg.

„За един ден плаж на Албена трябва да оставиш 150 лева – 30 лева за чадър и 2 шезлонга, още 50-60 лева за обяд и нови поне 50 кинта за вечеря. В тази сметка не влиза хотелската стая“, гневят се на алчните кръчмари по морето български туристи.