Две хиляди лева глоба отнесоха от санитарната инспекция собствениците на новозагорския месокомбинат „Енчеви и КО” заради безхаберие, предаде кореспондентката на Агенция БЛИЦ.
Санкцията е за неизпълнение да даденото задължително предписание от инспекцията. Тя била наложена след контролна проверка, при която експертите констатирали, че в комбината не водят отчетност за пуснатото на пазара количество на опаковъчни стоки.
След изтичане на определения от закона срок последвала неочаквана повторна проверка и служителите на РИОСВ се натъкнали отново на безхаберие.

От началото на годината старозагорските експерти на РИОСВ са проверили общо 75 обекта, подлежащи на контрол по наредбата за опаковките и отпадъците на териториите на старозагорска, сливенска и ямболска област, информират от екоцентъра в Стара Загора. От проверените в трите района обекти 52 фирми са сключили договори с организации за оползотворяване на отпадъците от опаковки, а 23 заплащат продуктова такса към предприятието за управление на дейности по опаковане на околната среда. /БЛИЦ