Нараства търсенето на големи апартаменти с четири стаи, разказаха брокери на имоти. В момента повечето купувачи търсят дом за семейството си. Имоти купуват предимно хора с високи доходи.

Те искат да осигурят висок стандарт на живот на семейството си и затова търсят големи жилища.

Най-сериозен интерес има към жилища с големи тераси, казват брокери. Предпочитани от купувачите са имоти с хубави гледки, но предлагането на пазара на такива жилища е ограничено, пише „Труд“.

Друга тенденция на пазара на имоти, е че много гурбетчии инвестират парите си в жилища в родината. Част от тях, които не разполагат с апартамент в България, решават, че именно сега е моментът да купят, за да има къде да отсядат, когато идват в родината си.

Други купуват жилища с идеята, че в тях ще живеят децата им.

По-заможните българи, които работят в чужбина, купуват чисто инвестиционно, като защита на парите от инфлацията и смятат след време да продадат имота на по-висока цена.

Най-често при инвестиция в имот купувачите избират жилища ново строителство, които традиционно се предават на шпакловка и замазка.

След това купувачите сами решават дали да вложат още пари, за да направят апартамента годен за обитаване и да го пуснат под наем, или само да чакат покачване на цените на имотите, за да го продадат на по-късен етап.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук