Един от доверените хора на вицепремиера Валери Симеонов е сътрудник в две фирми на обвинения в укривателство общински съветник от БСП в Бургас Бенчо Бенчев.
Бенчев участва като собственик в 18 фирми. В три от тези фирми Бенчев е съдружник с другия арестуван – бившият депутат от ДПС Несрин Узун.Справка в търговския регистър пък показва, че в една от компаниите Бенчев и Узун имат трети съдружник, който също е част от местния политически живот – Георги Манев. Той е общински съветник, представлява НФСБ и своята партия „Средна европейска класа”. Бенчев и Манев са съдружници, този път без Узун, и в „Стройинвестмънт” ООД.На 22 август 2013 година от бургаската партия на Георги Манев обявяват, че ще подкрепят "безкористно" програмата на партия НФСБ на сегашния вицепремиер Валери Симеонов, след което двете бургаски партии се сливат в едно цяло. След пет години те все още работят заедно, за което говори и фактът, че на петдесетия рожден ден на Манев, който той отпразнува на 14 януари тази година освен поканените над 200 негови гости и приятели личаха и почти всички народни представители от споменатата вече партия НФСБ.

Само преди дни пък лично Валери Симеонов заяви по адрес на Бенчев, че това е един честен бизнесмен с добро име. Обяснение на тези факти можем да намерим и в прекрасните отношения между общинските съветници на БСП, ДПС и Средна европейска класа в Бургас.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ