С 10 процента ще вдигнем доходите през следващата година във всички области. Това обяви премиерът Бойко Борисов по време на 12-ия Летен университет на МГЕРБ.

„Догодина по това време няма да има място по „Хемус“, където да не се строи“, заяви Борисов. Парите вече са отделени, посочи той.

„Аз, ако съм на мястото на варненци, ще кажа, че ще търпя ГЕРБ, докато не направят „Хемус“, пошегува се премиерът.

Борисов с анализ от Варна, удари здраво по БСП! ВИДЕО

Той коментира и излязлата малко по-рано информация, че Moody’s Investors Service е повишила перспективата на кредитния рейтинг на България на положителна от стабилна.

Борисов припомни и доклад на рейтинговата агенция Fitch Ratings, която по-рано също повиши перспективата на дългосрочния кредитен рейтинг на Българската банка за развитие.

„Какво си позволяват тези прогерберски световни кредитни агенции да говорят?“, запита иронично министър-председателят. 

„През последните години, това може би и в отговор на президента, България се характеризира с нарастващи бюджетни излишъци при положение, че плащаме 2 милиарда и 400 милиона, за да сме действително държава в НАТО и действително да имаме изтребителна авиация“, поясни още Борисов.

„За „Белене“ успяхме не само с дипломация, но и с много усилия. В този проект има смисъл, ако бъде конструиран правилно“, посочи премиерът.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!