Преди няколко дни излезе кредитния рейтинг на България. Агенция изготви становище, което е четено от целия свят. Оценката няма нищо общо от глупостите които някои хора и партии тук говорят за дългове. Това заяви от Варна премиерът Бойко Борисов.

„Управляващата коалиция се отчита, че това, което прави, допринася за устойчив растеж. Агенцията счита, че българските власти и европейските партниори вървят към присъединяване към еврозоната. Това значи, че ни е стабилна банковата система. Няма да фалират банки, както стана при управлението на БСП. Аз само цитирам, спокоен съм”, каза той.

„Когато първите думи на председателя на ЕК, която идва в България за първи път, са за растежа и доброто развитие на страната, аз пак съм спокоен”, добави Борисов.

„Според Агенцията България се характеризира със стабилни показатели. Очаква страната да продължи да реализира излишъци. Някъде да пише в този доклад, че задлъжняваме? Че ще обременяваме с дългове следващите поколения? Това е в комбинация със силни капиталови трансфери”, каза Борисов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!