Британската верига за кръчми JD Wetherspoon, известна с евтината си бира, намали още цените в петък поради решение на нейния основател Тим Мартин. Това твърд привърженик на Брекзит.“Заведенията Wetherspoon в Обединеното кралство днес намаляват цената на пинта”, се казва в съобщение на компанията.

Групата добави, че пинта от истински ейл е средно с 20 пенса надолу, като марката Ruddles е била сервирана за1,59 паунда( 1,77 евро), уточнява БГНЕС.

“Много политици заблудиха обществото, като предположиха, че излизането от митническия съюз ще бъде “ръб на скалата” или “бедствие”,” каза Мартин и допълни: “Това е обратната страна на истината. Прекратяването на тарифите ще намали цените”.

Британските депутати тази седмица гласуваха за приемане на закон за стопиране намерението на премиера Борис Джонсън да изведе Великобритания от Европейския съюз без споразумение на 31 октомври.

Но те също така отхвърлиха призива му за предсрочни общи избори за решаване на политическата безизходица, характеризираща последните три години след гласуването на референдума през 2016 г. в полза на Брекзит. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!