Черният петък не подмина и пазара на ниви. Лидерът „Агрион“ изкара големи земеделски терени на атрактивни цени, които разтърсиха пазара.
Компанията предлага изгодно земеделски терени, от които могат да се възползват всички, които искат да разширят или да стартират нови земеделски стопанства.


Интересът към парцелите е особено висок, защото са големи – над 10 дка и се намират в традиционно земеделски райони, в съседство с други селскостопански парцели. Нивите са подходящи за овощни градини, устойчиво и био земеделие. Парцелите са възможност и за онези, които търсят дългосрочна инвестиция.

Едно от най-атрактивните предложения е терен от 16 дка, близо до морето, на атрактивната цена от 8400 лв. Плодородната земя край Карнобат се състои от два съседни парцела, които лесно могат да бъдат окрупнени. Сметката сочи, че това прави около 4000 евро, по-евтино от квадрат луксозен апартамент в центъра на София!

Атрактивен терен за продажба има и край Велико Търново. 38,764 дка, комасиран масив от четири имота, за по-малко от 400 лв. на декар.
В традиционно плодородния район на Търговище пък се предлагат 30,403 дка в землището на село Конак. Цената тук е невероятните 600 лв. на дка.

Друг плюс на имотите, предлагани от „Агрион“, е че се предлагат директно от собственик, което означава спестяване на комисионни, както и дълги преговори през посредници, коментират специалисти.

„Като една от водещите компании на пазара, „Агрион“ разполага с голямо количество земя, от която е подбрал най-подходящите за българските фермери. Разумната инвестиционна политика на компанията пък ни дава възможност да предложим терени на изгодна цена“, твърдят от дружеството.

Имотите са много подходящи за млади стопани, които искат тепърва да навлязат в земеделието. За тях са предвидени близо 100 млн. евро по Плана за възстановяване на ЕС Next generation EU, който започва да отпуска средства от следващата година.

По същата програма има и около 60 млн. евро, които ще бъдат насочени към биоземеделие.

Това е и възможност за тези, които са останали без работа, заради пандемията или друга причина, и сега искат да стартират собствен бизнес, за да не зависят от други в критични ситуации.

Желаещите да изберат качествена земя от сайта на „Агрион“, могат да разгледат имотите в секцията www.agrion.bg/buy/. Следващата стъпка е да се свържат с експертите на компанията. Заявката може да бъде подадена онлайн, по телефона, чрез безплатния национален номер 08001166 или през системата за чат на живо на сайта. Експертите на „Агрион“ са на разположение за обстойна консултация за сделката.

Имотите, които се предлагат на сайта на „Агрион“ са на територията на цялата страна, като най-голям интерес предизвикват тези в областите Бургас, Варна, Велико Търново, Монтана, София. За терените наддават и частни инвеститори, извън земеделския сектор. Сред особено апетитните парцели изпъкват тези с площ над 20 дка, подходящи за различни земеделски култури.

Земя от Агрион може да се купи и на разсрочено плащане за период от 3 години, с минимално първоначално самоучастие. От подобна форма на плащане се възползват най-вече големите фирми, които купуват сериозно количество земя с цел да комасират имотите си, а също така и малките земеделски производители, които ще имат възможност да купят съседни парцели, без да им се налага да плащат накуп за терените. По този начин те могат да вложат свободните си пари в техника или по-качествени семена, което води до по-ефективно и модерно земеделие.