Дават 730 лв. бруто заплата за мияч на морето, а на камериерка...
Предлаганото възнаграждение за сервитьор-бригадир, готвач, сладкар, транжор, пицар и администратор в хотел е 820 лв. Предвидената заплата за бармани е 780 лв., пише „Труд“.
Заплатите в сектора хотелиерство и ресторантьорство традиционно са най-ниски и има недостиг на хора. Затова хотелите край морето още отсега започват да търсят персонал. През декември средната заплата в бранша е била 719 лв., сочат данните на НСИ.
Заради постоянната липса на подготвени кадри за сезонна работа част от хотелите са принудени да внасят работна ръка от чужбина. Според българските работници обаче предлаганото възнаграждение е изключително ниско предвид факта, че работата е сезонна и заетостта е едва за 3-4 месеца през лятото.
За да си осигури необходимия персонал, един от курортите на морето осигурява безплатен транспорт от Добрич. Освен миячи за ресторант вече се търсят хора за още 15 позиции.
Най-висока брутна заплата ще взимат готвачите-бригадири – по 880 лв. на месец. За хаускиийпинг мениджър (ръководителят на звеното с камериерки), отговорник за мини бара и сервитьор предлагат брутна заплата от 760 лв. на месец. По 720 лв. е предвиденото възнаграждение за камериерка, нощна камериерка и пиколо в хотел.
Последвайте ни
0 Коментара: