Преговарящите от ЕС са били поразени от глупостта на британския преговарящ екип, пише журналистът Ник Ферари в британския вестник Daily Express.
„Извън времето, без връзка с умовете им. Това беше седмицата, която най-накрая показа (ако имаше някакво съмнение) колко голяма е разликата между нас, които очакват някаква форма на политическо ръководство, и тези, които са натоварени да правят точно това, но се оказаха напълно неспособни да го осигурят и са също така зашеметяващо глухи за настроението на нацията. За по-малко от две седмици изборите, които никога не трябваше да се провеждат и бяха фактически считани за неподходящи преди почти три години, ще се случат. Дори в края на миналия месец Тереза Мей попита какво ще направи обществото "ако бъде поискано да гласува" на изборите за Европейски парламент и предупреди, че е "неприемливо" и може да засили недоволството. Най-сетне тя е права за едно нещо! Но ако оставим настрана политическата позиция, цената на тези (надяваме се) напълно безсмислени избори предизвиква повръщане.

Как смее това правителство да ни изнася лекции за мерките за строги икономии и бюджетен контрол, след като позволява да бъдат изразходвани до 150 милиона паунда за евроизбори. Ако последната цел на правителството за Брекзит бъде изпълнена - несъмнено толкова вероятно, колкото да се сблъскате с Джулиан Асандж - датата на излизане може да бъде най-скоро на 1 август. Това би означавало, че тези новоизбрани членове на ЕП биха работили няколко седмици.

Постоянно ни се казва, че правителството работи "усърдно" и "полезно", за да извади Великобритания от ЕС - уверения като обещания от от Мери Попинс: лесно се правят, лесно се нарушават.

Консерваторите са едва четвърти в проучванията за тези избори и, като се вземат предвид главозамайващи неточности в анкетите, това е толкова неудобно, колкото е заслужено. На частен брифинг миналата седмица някои от преговарящите от ЕС за Брекзит преди почти три години разкриха, че са влезли в разговори, страхувайки се как биха могли да достигнат уменията на своите колеги от Великобритания. В действителност те са били смаяни от липсата на насоки и глупостта от нашия екип.

Сякаш това не беше достатъчно голям сигнал за „прекъсването на връзката“ между нас и тези в странния Уестминстърски свят, пристигнаха 13.05.2019 г. 2/2 новините за скандала с другите разходите на депутатите. Почти невероятно е да се научиш, след 10 години, откакто разбрахме, че безброй депутати са отчитали всичките си разходи в от парламента. Беше разкрито, че надзорният орган на Парламента, Независимият орган за стандартизация на парламента, се е опитал да спре новините, че 377 депутати (доста над половината) са спрели официалните си кредитни карти.

Източник: "Фокус