САЩ призоваха британският премиер Тереза Мей и правителството да разрешат ситуацията около Брекзит по-бързо, за да бъде подписана търговска сделка с Обединеното кралство, пише британското издание London Evening Standard.
Президентът Доналд Тръмп е „готов“ да сключи споразумение с Великобритания веднага щом тя напусне Европейския съюз, съобщи държавният секретар на САЩ Майк Помпео в хода на посещението си в Лондон.

Неговият коментар идва по-малко от месец преди държавната визита на американския държавен глава в Обединеното кралство, пътуване, което държавният глава „очаква с голямо нетърпение“, както казва Помпео. Първият дипломат на Вашингтон проведе разговори на Даунинг стрийт преди да проведе съвместна пресконференция с британския си колега Джереми Хънт.

„Очевидно, Брекзит беше горещата тема тук“, заяви Помпео. „Повторих на премиера, както и на външния министър Хънт, че суверенният, демократичен избор как ще продължи е на Великобритания, но без значение какво ще се случи, САЩ ще продължат нашата силна връзка и с Обединеното кралство, и с Европейския съюз“. „Нашата голяма надежда е, че Брекзит може да бъде решен скоро, защото президентът Тръмп е готов да намери двустранно търговско споразумение, което разширява търговските ни отношения, които ще бъдат номер едно“.Източник: "Фокус"