Софиянци няма да останат на студено, но трябва да се търсят по-ефективни начини за плащане на сметките за парно, заяви министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров. Основното в момента е да се реши как Топлофикация-София ще се издължи на Булгаргаз, както и чия собственост ще бъде дружеството.
"Г-н Борисов е повторил предложенията си за това държавата и общината пропорционално да поемат задълженията на Топлофикация - София. Аз много се надявах, че все пак край него има хора, които могат да му обяснят, че нито държавата, нито общината може да поеме тези задължения, тъй като това е неправомерна държавна помощ. Остава единственият вариант общината да прехвърли акциите безвъзмездно на държавата", каза Димитров. 

По повод невъзможността да бъде разрешен проблема с изплащането на заплатите на работниците в "Кремиковци", министърът посочи, че на практика в комбината в момента няма оторизирани хора, които да вземат решение. Единият синдик не може сам, а другият де факто е отстранен. Това са фактите и казуса трябва спешно да се реши от съдебната система. Дори и да влезе оператор в предприятието това не може да се случи, защото решения не могат да бъдат вземани само от единия синдик на комбината, посочи Димитров. Той обяви, че ще подаде сигнал до прокуратурата, за да се разследва начина, по който съдът е взел решението за отстраняването на синдика на комбината. /БЛИЦ