Той е един от най-богатите българи и ръководи бизнес за милиони. Въпреки че е от клуба на богатите обаче, казва, че пътува с трамвай и с 5 лева в джоба.
Красимир Дачев в момента е изпълнителен директор и председател на надзорните и управителните съвети на няколко акционерни дружества. Консултант е и на редица чуждестранни корпорации. Член е на Международната академия за космическо право и е първият европеец, който ще лети като турист в Космоса веднага щом започнат да се организират такива пътувания.

Той е един милионер с гражданска позиция за това как се харчат милионите в държавата.

"Сам си карам колата. Хората ме забелязват и без охрана", каза Дачев пред Нова телевизия.  

„В България няма политическа воля за най-елементарни неща. Обществото е възмутено и тормозено от бюрокрацията. Правенето на бизнес в тези условия е мъчително, с някакво перверзно удоволствие. Очевидно тези бюрократи, които политиците не искат да махнат, са причина за подкупите”, посочи той.

„Не крия, че съм давал подкупи, над милион . Поставен си под натиск. Преди ГЕРБ беше най-зле, след ГЕРБ започна да се оправя малко. Държавата е обхваната от схеми”, каза още милионерът. 

"Не ми е хрумвало да влизам в политиката, нямам такива намерения. Има много мераклии за това. Много е смешно, когато някой дойде и каже, че няма нищо, но е тръгнал да управлява. В света, който се напечели, иска да даде нещо на обществото. Управлението на държавата е сложно нещо. Това са пари, това са банки”, подчерта той.

„Никой не ме закача на избори за пари”, заяви  още един от най-богатите българи.