Троянският производител на електромотори „Елпром Троян“ заяви амбициите си за лидерски позиции в бранша и с представянето си на Първия международен бизнес форум, организиран от Българската конфедерация за иновации (БКИ) и имащ за цел да срещне иноваторите с инвеститорите. Домакин на събитието бе столичният София Тех парк (11 ноември), пише statii.troyan21.com.

„ЕЛПРОМ ТРОЯН“ представи визията си за развитие в машиностроенето, като във фокуса бе разработената дигитална смарт лаборатория SDM (Smart digital monitoring). SDM ще е в задължителната окомплектовка на специализираните двигатели и с нея ще се следят всички важни параметри (общо 16) на електромотора както в реално време, така и в електронната памет – т. нар. облак (Cloud), позволяващ на всеки потребител да използва софтуерния алгоритъм на завода. Новата високотехнологична „добавка“ към електромоторите, която наскоро спечели златен медал на Международния технически панаир в Пловдив (2017 г.), ще има сериозно приложение в тежки индустриални условия –  химическата, петролната, минната, военната промишленост, автомобилостроенето (електромобилите) и др.
Момент от презентацията на "Елпром Троян"
ПРИ ПРЕЗЕНТАЦИЯТА на иновационния продукт на „Елпром Троян“ се чу следното: „За нас и за всички наши клиенти бъдещето започва от днес. Днес можем да диагностицираме и отстраним проблема за стотни от секундата. Това е възможно с нашата високотехнологична разработка, обединила инженерната мисъл и технически постижения на пет поколения инженери и над 70 години опит като пионери в машиностроенето. Тази разработка ви гарантира предимство, което малцина ще имат, гарантира безупречна работа на машините и съораженията, в които е вложен всеки електромотор на „Елпром Троян“. Добре дошли в бъдещето, нашето общо бъдеще“.