Компанията Twitter ще съди милиардера Илън Мъск заради отказа му да изпълни своята част от сделката, съобщава CNN.

Делото, заведено в съд на американския щат Делауеър във вторник, идва, след като Мъск съобщи късно в петък, че иска да прекрати споразумението за придобиване на стойност 44 милиарда долара.

Сделката сега вероятно се насочва към дълга съдебна битка, за да се определи дали Twitter може да принуди Мъск да сключи сделката и да стане неин собственик или поне да го накара да плати 1 милиард долара, определени като такса за развалянето на първоначалното споразумение.

Мъск не е отговорил веднага на искане за коментар от CNN, информира news.bg.

Екипът на Мъск стигнал до заключението, че данните на Twitter за фалшивите акаунти не могат да бъдат проверени. Според един от източниците те не са разполагали с достатъчно информация, за да оценят перспективите на Twitter като бизнес.

В началото на април Илон Мъск закупи дял от 9,2% в Twitter и стана един от най-големите акционери. В края на месеца той обяви, че планира да купи социалната мрежа и да премахне спам ботовете.

Предприемачът купи Twitter за 44 млрд. долара. Според проектоспоразумението акционерите на социалната мрежа трябва да получат 54,20 долара за обикновена акция. След покупката компанията ще стане частна.