Няма сделка по Брекзит, няма да има и повече преговори по въпроса до сряда - това стана ясно след заседание на 27-те посланици на страните-членки на ЕС тази вечер, информира БНР.

Първите надежди се появиха след публикация на изданието "Политико" за пробив в преговорите малко преди 18 часа местно време, в което бяха цитирани трима дипломати, пожелали анонимност.  

В нея се твърдеше, че преговарящите по оттеглянето на Великобритания от ЕС са постигнали споразумение, което ще гарантира безопасно излизане на Обединеното кралство и дори преходен период, за да се избегнат икономическите сътресения. 

Малко по-късно обаче главният преговарящ Мишел Барние написа в "Туитър", че остават ключовите различия по въпроса за границата между Ирландия и Северна Ирландия. 

"Срещнах се с британския секретар по Брекзит Доминик Рааб, но въпреки напрегнатите усилия, ключовите различия остават. Ще информирам лидерите на ЕС и Европейския парламент за хода на преговорите и те ще направят оценка за постигнатия напредък", допълни Барние. 

По-рано се разбра, че след срещата между двамата, крехката сделка, постигната на техническо ниво, се е сринала. Така преговорите остават в задънена улица малко преди крайния срок за приключването им през октомври.