Рибари ще замразяват във фризерите си най- скъпата и вкусна риба- калкана, пише "Труд бг".

Уловът ѝ е разрешен до 15- ти април, когато започва размножителния период. Дотогава влизат с лодките си и ловят калкана с мрежи, но купувачи няма.

На рибната борса „Краснодар” калканът върви по 25- 30 лева. За него няма желаещи, защото домакинствата предпочитат да си купуват по- евтина риба, пише Труд.

„Заведенията не работят, така че пазар няма. По- добре да сложим калкана на студено и да чакаме по- добри времена.

Преди през този сезон гости и туристи пълнеха заведенията за пресен калкан, приготвен на тиган, сега обаче заради пандемията кокетните морски кръчми са затворени и алъш-веришът не върви”, споделиха опитни морски вълци от Ахтопол.

Освен калкан, те хващали и малко карагьоз. Пролетните пасажи сафрид се чакат по Гергьовден.